Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/sundtarbejdsmiljo.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Sådan får du et godt indeklima - Sundt Arbjedsmiljø

Styrk sammenholdet på arbejdspladsen med sportslig aktivitet

Sundt Arbejdsmiljø

Et godt sammenhold på arbejdspladsen er essentielt for alle virksomheder, som ønsker at skabe et godt arbejdsmiljø. Det gode arbejdsmiljø er vigtigt for virksomheden, så den har de bedste forudsætninger for at opnå de ønskede målsætninger. Sammenholdet på arbejdspladsen kan styrkes på mange forskellige måder, og en af disse er gennem sportslig aktivitet. Den sportslige aktivitet bidrager dog ikke kun til et bedre sammenhold, da den fysiske aktivitet også har andre positive indvirkninger på medarbejderne.

 

Styrk sammenholdet med holdsport

 

Sportslig aktivitet der bliver dyrket alene styrke ikke sammenholdet mellem medarbejdere, og det er derfor vigtigt at implementere en form for holdsport. Når der dyrkes holdsport, så skal holdet arbejde sammen for at nå et fælles mål. Det fælles mål kan være meget forskelligt fra aktivitet til aktivitet, og det handler ikke nødvendigvis om at vinde. Det handler derimod om at få gruppen af mennesker til at arbejde sammen, så de i fællesskab kan fuldføre opgaven. Det kan i høj grad være teambuilding øvelser, da disse typer øvelser kræver, at alle i gruppen bidrager med noget.

 

Det gode sammenhold fra aktiviteten overføres til arbejdspladsen

 

Gennem aktiviteten skulle medarbejdernes sammenhold gerne styrkes, da de har skulle samarbejde for at løse den stillede opgave. Resultatet af aktiviteten skulle gerne være, at medarbejderne er kommet tættere på hinanden, og at de er blevet klogere på hinandens styrker og svagheder. De har optimalt set hver især måtte byde ind med noget under aktiviteten, for at det har været muligt at komme i mål med opgaven. Oplevelsen og samarbejdet fra aktiviteten vil medarbejderne efterfølgende helt naturligt overføre til arbejdspladsen. Det vil styrke det sociale sammenhold mellem medarbejderne, hvilket vil udmønte sig i et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne kan samarbejde om at løfte fælles opgaver.

 

Fysisk aktivitet giver overskud og skarpe hoveder

 

Udover at sportslige aktiviteter vil styrke sammenholdet på arbejdspladsen, så vil den fysiske aktivitet også have andre gavnlige effekter for både medarbejder og virksomhed. Fysisk aktivitet mindsker først og fremmest risikoen for livsstilssygdomme, og så bidrager fysisk aktivitet også til at booste det mentale overskud. Det mentale overskud er altafgørende for, at medarbejdere har overskud til at gå på arbejde og samarbejde med kollegaer. Den fysiske aktivitet kan opnås på forskellige måder, men det er først og fremmest vigtigt, at du har det bedste sportsudstyr til den ønskede aktivitet. Den fysiske aktivitet sætter mange processer i gang i kroppen, og den bidrager bl.a. til at du bliver mere skarp og fokuseret på en arbejdsopgave. 

 

Sportslig aktivitet kan altså bidrage positivt til en virksomhed og dens medarbejder på flere forskellige områder. Det bidrager både til medarbejdernes fysiske helbred, men det kan i høj grad også bidrage til at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø.