Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/sundtarbejdsmiljo.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Sæt fokus på et sundt arbejdsmiljø med flotte plakater - Sundt Arbejdsmiljø

Skab en sund og sikker arbejdsplads

Sundt Arbejdsmiljø

Dette indhold er sponsoreret 

Et godt arbejdsmiljø burde altid tage udgangspunkt i en god og stabil arbejdsplads, hvor sundhed og sikkerhed er i fokus. Her gælder det om at skabe en arbejdsplads hvor der er styr på udstyret og sikkerheden, og hvor både den mentale og fysiske sundhed prioriteres højt. Derudover burde arbejdsgiver også fokusere på at skabe overblik og overskud for medarbejderne. Så er man godt på vej til et sundt arbejdsmiljø. Denne artikel giver et par gode råd til hvordan der kan skabes en sund og sikker arbejdsplads.

Få styr på sikkerheden med det rigtige udstyr

Når det gælder om at skabe en sund og sikker arbejdsplads er noget af det vigtigste at have det rigtige udstyr. Dårligt, defekt eller manglende udstyr kan nemlig have negative konsekvenser for både medarbejdernes sikkerhed, men også for arbejdspladsens overordnede sikkerhed og produktivitet. Godt udstyr kan derimod booste både sikkerheden og effektiviteten, og et eksempel på dette er et stykke udstyr som pallerammer, der gør både opbevaringen og transporten af paller mere sikkert og effektivt. Pallerammer er også med til at spare på pladsen, da de gør det muligt at stable og organisere pallerne på en mere overskuelig og pladsbesparende måde.

Skab overblik på arbejdspladsen

Det er også vigtigt at skabe overblik på arbejdspladsen. Her kan en opslagstavle for eksempel være en god løsning, da den kan hænges i kantinen, på lageret eller i kontoret. Tavlen gør det lettere at dele oplysninger og gør, at medarbejdere har bedre styr på opgaver, deadline og andre vigtige informationer angående arbejdsdagen, arbejdsopgaver og arbejdspladsen.  Sådan et overblik er også med til at skabe et solidt fællesskab, da det giver en bedre forståelse for hvilke mål og opgaver der bliver arbejdet hen imod og gør, at arbejdspladsen bliver et sted hvor information deles og alle lettere kan inddrages i processerne. 

Mental og fysisk sundhed 

En sund arbejdsplads og et godt arbejdsmiljø lægger også vægt på både den mentale og den fysiske sundhed. De to er nemlig tæt forbundet og afhænger af hinanden. Hvis en medarbejder for eksempel er stresset eller er under meget pres på arbejdspladsen kan det medføre fysiske symptomer og reaktioner, der kan have indflydelse på deres daglige præstation og måden de udfører opgaver på. Dette kan give problemer for både den enkelte medarbejder og deres kollegaer. Sørg derfor for at pleje både den mentale og den fysiske sundhed på arbejdspladsen og set trivsel og velvære i fokus.