Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/sundtarbejdsmiljo.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Sæt fokus på et sundt arbejdsmiljø med flotte plakater - Sundt Arbejdsmiljø

Hvordan finder man en god og billig a-kasse

Sundt Arbejdsmiljø

 


Dette indhold er sponsoreret.

Prisen er for mange en vigtig faktor, når de skal vælge en a-kasse. Derfor kan det være en tidskrævende proces at finde den billigste a-kasse på markedet. Dog kan man nemt finde en billig a-kasse, da flere hjemmesider er begyndt at lave en oversigt over billige a-kasser. På den måde slipper man får at skulle tjekke hver enkelt a-kasse ud.

 Dog bør man være opmærksom på, at prisen ikke har indflydelse på dagpengesatsen. Uanset hvad det koster at blive medlem af en a-kasse, så bliver dagpengebeløbet det samme. Det er nemlig staten, som har vedtaget dagpengesatsen, som gælder for alle a-kasser. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvad man bør vægte højt udover prisen.

Ekspertise

Mange a-kasser er tværfaglige, hvilket betyder, at de kan henvende sig til flere forskellige faggrupper. Fordelen ved sådan en a-kasse er, at den vil kunne tiltrække sig flere medlemmer, da døren er åben for alle. Jo flere medlemmer en a-kasse har, desto flere penge, ressourcer og midler kan den også forventes af have, hvilket gerne skal komme dens medlemmer til gode. 

Ulempen ved sådan en a-kasse er, at den ikke specialisere sig i nogen bestemt faggruppe, og dermed kan de ikke give en specifik faglig rådgivning. Der findes a-kasser, som har specialiseret sig i en bestemt del af det danske arbejdsmarked, så de kan give deres kunder en kompetent og specialiseret rådgivning. Derfor kan man med fordel finde en billig a-kasse, som specialiserer sig i ens faggruppe.

Medlemmernes holdning

Der eksisterer mange billige a-kasser som kan være godt for ens budget. Dog gider ingen at bøvle med at få deres dagpenge udbetalt, for så kommer man med sikkerhed til at fortryde, at man ikke investerede lidt flere penge på en a-kasse med en bedre omtale. Man bør derfor vægte medlemmernes holdning til a-kassen højt. Man kan med fordel gå ind på a-kassens trustpilot side og læse medlemmernes erfaringer og oplevelser med a-kassen.

Hvor holder a-kassen til?

Hvis man kun har en a-kasse for at få ret til ens dagpenge, så kan det måske være lidt ligegyldigt, om a-kassen har kontorer i nærheden af én. Dog kan det være værd at undersøge a-kassens lokation, hvis man på et tidspunkt bliver ledig og kan risikere at skulle dukke op til samtaler, kurser eller workshops, så de kan hjælpe én i job. Nogle samtaler er dog frivillige, men de fleste ledige vil blive kaldt til nogle obligatoriske samtaler. Hvis man skal køre frem og tilbage i landet for at komme til disse samtaler, så kan de kroner, man sparer om året på a-kassen hurtigt blive brugt til transportudgifter.