Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/sundtarbejdsmiljo.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Sundt Arbejdsmiljø Derfor er et sundt arbejdsmiljø vigtigt for os

Derfor er et sundt arbejdsmiljø vigtigt for os

Sundt Arbejdsmiljø

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvorfor et sundt arbejdsmiljø er så vigtigt for os og hvor stor en indflydelse vores arbejdsplads har på vores mentale velvære. Er du nysgerrig? Læs med! 

Tiden på arbejdspladsen 

De fleste af os arbejder fuld tid, hvilket betyder at vi bruger omtrent 8 timer hver dag på vores arbejdsplads. Det er mange timer! Det er derfor heller ikke underligt, at det betyder noget for os, at disse 8 timer dagligt er komfortable. Hvis man eksempelvis ikke føler, at man er tilstrækkelig i forbindelse med sine arbejdsopgaver, bliver det 8 lange timer, hvor man føler sig utilstrækkelig. Hvis dette fortsætter i en længere periode, kan denne følelse være gennemtrængende og blive internaliseret af individet. 

Derfor skal vi alle tage vores velfærd på arbejdspladsen seriøst – og vi skal hjælpe hinanden. Det kan være svært at se, hvis en medarbejder ikke trives. Derfor er der også mange arbejdspladser, som har en tillidsrepræsentant. En tillidsrepræsentant er en person, som er udvalgt blandt medarbejderne. Denne persons opgave er at sørge for, at den individuelle medarbejders behov bliver lyttet til. 

De sociale aspekter 

Mange af os får hurtigt en stresset hverdag, hvorfor vi også søger sociale afbræk i løbet af arbejdsdagen. Der er ingen tvivl om, at gode sociale relationer og en kop kaffe i personalestuen kan gøre underværker for menneskets mentale helbred på arbejdspladsen. Hvis man trives på arbejdspladsen, er der heller ingen tvivl om, at det bliver nemmere at takle livets svære situationer. 

Tal med tillidsrepræsentanten, hvis I ønsker flere sociale arrangementer, hvor I kan komme til at lære hinanden bedre at kende på arbejdspladsen! De sociale relationer er vigtige – og det er derfor også vigtigt at prioritere disse på arbejdspladsen. 

Fysisk og mental velfærd

Et sundt arbejdsmiljø referer også til fysisk sundhed. Det er vigtigt at have det rette udstyr, når man bruger så mange timer om dagen på et kontor. Hvis ikke man har det rette udstyr, kan det blive problematisk i fremtiden. Vælg ergonomisk udstyr fra Contour Design! Ergonomisk udstyr er altafgørende for, at medarbejderen har en sund hverdag på arbejdspladsen. 

Mange kontoransatte har problemer med skuldre, nakke og ryg, fordi de ikke sidder på den korrekte måde i løbet af dagen. Dette er en situation, hvor man unægteligt kan se vigtigheden af et sundt arbejdsmiljø. Dårlig ryg vil påvirke en resten af livet, hvis man er uheldig.